srenfrdeitnoptrusles
/images/bg

bodo sastavci

SEOSKI TURIZAM - IZLETI

Odlika savremenog turiste je traganje za posebnostima.

A posebnosti se nalaze skrivene u svim aspektima lokalne kulture samo ih treba otkriti – mir, tišina i spokoj umjesto gužve i buke u gradovima, čist vazduh, ekološki zdrava domaća hrana i sve posebne vrste delikatesa koje se prave u ovom kraju: sir, kajmak-skorup, pršut, domaća rakija, sveže povrće tek ubrano iz povrtnjaka, branje šumskih plodova i ljekovitog bilja; seoski idilični pejzaži, planinarenje, jahanje, spečifična seoska arhitektura, seoski običaji i svetkovine, specifični zanati... sve to i mnogo drugih mogućnosti stoji na dohvat ruke i treba da bude otkriveno.

Izuzetna kulturna vrijednost, blizina kulturno-istirijskih spomenika, građevine tradicionalne arhitekture, folklor, izvorna muzika, narodni običaji i tradicija su obilježja seoskog života.

View the embedded image gallery online at:
https://www.tarabodo.info/seoski-turizam#sigProIdb0aa10caa0

Kamp „ SASTAVCI „ i njegova okolina, po svemu gore navedenom je neiscrpna inspiracija za zaljubljenike prirodnih ljepota.  

U skladu sa tradicijom, svakog turistu primamo kao prijatelja i iznosimo pred njega bogatu trpezu zdrave, prirodne hrane. Da je zaista tako potvrđuju nepregledne, božanstvene površi prekrivene bujnim pašnjacima, bogati raznovrsnom ljekovitom florom , šumama, izvorima što je čisti dokaz zdrave sredine. U takvom ambijentu napasa se stoka od čijeg mlijeka i mesa se spravljaju nadaleko čuveni specijaliteti ovog kraja: dimljeni sir, skorup, dimljeni pršut, slanina, teletina i jagnjetina pod sačem, pite, cicvara i još mnogo toga...

Zdrava hrana predstavlja važnu stavku u vremenu ogromne zagađenosti, kako hrane, tako i vode i vazduha, što direktno utiče na zdravlje čovjeka i njegovog životnog vijeka.

Pošto najveći broj turista dolazi iz grada, za njih je selo posebno i drugačije. Samo je pitanje kako učiniti da selo postane podjednako interesantno kao more? Kako ih motivisati da ne idu samo na more, već da dođu na selo. Čime ispuniti vrijeme turiste?

Zato predlažemo interesantne programe iz ovoga kraja:

 

"Ako Vam se dopada ono što radimo pričajte svima,

a na uočene propuste ukažite samo nama."

Cloudy

0°C

Foča

Cloudy
Vlažnost: 100%
Vetar: ENE brzina 6.44 km/h
Subota
Mostly cloudy
-2°C / 10°C
Nedelja
SP_WEATHER_RAIN_AND_SNOW
2°C / 12°C
Ponedeljak
Snow showers
-2°C / 2°C
Utorak
Partly cloudy
-8°C / 1°C

Kontakt

Rafting klub "Bodo"
Gagović Slobodan dipl.maš.ing.

+387 65 577 903;
+382 69 206 311; +381 64 081 58 10

E-mail: tarabodo@gmail.com

mapa

Mapa